Oldalak

2013. február 14., csütörtök

Plasztikai beavatkozás

Erősen beszürkült már, mire leértem a hegyről. Az este közeledtével a színek lassan eltűntek, de ez így van rendjén. Itthon a fotók feldolgozása során én sem erőltettem a dolgot. A soron következő fotósorozat - a téma és a szegényes fényviszonyok miatt - fekete-fehér effektet kapott. Miközben a buszmegállóba igyekeztem, áthaladtam a Bécsi úton. Itt már jó hosszú ideje tart a terület rekonstrukciója. Évekkel ezelőtt a régi Óbuda hangulatát megtartva, lakóparkok, kis üzlethelyiségek, hangulatos éttermek épültek és megújult a Kolosy téri piac is. Sok minden megváltozott, megszépült, de valljuk be van még itt munka bőven. Véleményem szerint még ma is a hatalmas ellentétek utcája. Egyenlőre megfér még egymás mellett a takaros kis épület és a bontásra erősen megérett romhalmaz is. A foghíj telkek esetenként illegális szemétlerakóként funkcionálnak. Szóval sok mindent kell még itt rendbe hozni szépészeti beavatkozással. Bizonyára felvetődött Bennetek a kérdés, hogy miért használom a posztban a plasztikai illetve szépészeti beavatkozásokat hasonlatként. Ha megnézitek a sorozat első fotóját akkor megértitek, hogy ezt nem hagyhattam ki.


Óbuda önkormányzata promenádot álmodott a régi Bécsi útra. A szó jelentése, sétány, sétatér. Teljes átváltozáson esik most át az utca. Kockakövekből kirakott mintás díszburkolatot kap a Bécsi út ezen szakasza. A terület nagy részéről kitiltják a gépkocsikat. Sétálóutca, parkok, pázsitos részek kerülnek kialakításra. Ennek részeként készül el egy szökőkút is, amely fentebb látható. A látványtervek alapján nem ez lesz a végleges kinézete, de jelen helyzetben én nem tudtam másra asszociálni - mint aminek látszik. Nos,  így már értitek a plasztikai hasonlat használatát is.


Néhány fotó az imént említett éles ellentétről. Utcakép a korábban felújított részről.


Ki hinné, hogy a következő fotók is ebben az utcában készültek? Innen alig pár méterre.






Remélem, hogy a felújítási munkálatok terv szerint haladnak és hamarosan egy szép, egységes résszel lesz gazdagabb a kerület. Aztán már "csak" óvni kell...

6 megjegyzés:

  1. You seem to have a lot of silicone the first photo :)))
    Now no joke, I really liked the door locks.

    Have a good weekend.
    Saludos, Miklós !!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Yes, it's a really funny fountain in this position but this is not the final version as I know. Thanks Maribel, I'm glad if you liked this post too.
      Have a great weekend.
      Saludos my friend.

      Törlés
  2. :) Nagyon jópofa ez az asszociációs poszt! Tökéletes párhuzamba állítása annak, hogyan változtatja meg az idő a teret és az emberi külsőt - akár még előnyére is.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Tiszta tér-idő kontinuum :) Itt mindenféleképpen előnyére válik és ugyanakkor tetszik, hogy megőrzik a régi Óbuda hangulatát. Köszönöm és örülök, hogy tetszett!

      Törlés
  3. ♪♫º♫♫º
    Olá, amigo!

    As fotos são bonitas, mas algumas são tristes.

    ღ°Bom domingo! ♪♫º
    ♪♫♫º Beijinhos.
    ♪♫º Brasil.♪♫♫º
    ♫♪•.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Thanks a lot Magia, I'm glad if you liked them.
      Greetings

      Törlés